Sastojci

Za biskvit:

-4 jaja
-100gr secera
-2 Vanilin šećer
-80gr brasna
-40gr oguljenih mljevenih badema
-0,5 Praska za pecivo
-40gr kakaa u prahu
-1 kesica cappuccina
-4 kasike mlijeka
-1 kasika limunovog soka
-par kapi arome ruma

Za preljev:

-2dcl mlijeka
-4 kasike Nesquik praha

Za krem:

-250gr mascarpone sira
-2dcl vrhnja za slag
-2 Vanilin šećer
-2 kasike secera u prahu
-2 lista zelatina
-1 kasika limunovog soka

Za dekoraciju:

-2 kesice praha za Slag pjenu
-2,5dcl mlijeka
-kakao u prahu

Priprema

Odvojiti zumanaca od bjelanaca..Bjelanca umutiti sa limunovim sokom u cvrst snijeg.Zumanca umutiti sa secerom i vanil secerom u blijedo zuti krem.

Brasno,bademe,prasak za pecivo i cappuccino izmijesati.Zumancima dodati aromu i mlijeko a zatim naizmjenicno malo suhih sastojaka koje smo pomijesali a malo snijega od bjelanaca uz lagano mijesanje dok se sastojci ne uvezu.

Smjesu istresti na pleh oblozen papirom za pecenje(pleh je malo manji od onog koji je velicine rerne).Peci na 180C oko 15 minuta.Izvaditi i zajedno sa papirom zarolati u krpu i ostaviti da se ohladi.

Kada je ohladjen,razmotatai,skloniti papir i natopiti sa mlijekom i Nesquik prahom.

Umutiti vrhnje za slag,dodati sir,secer,vanil secer i limunov sok.Zelatinu staviti da nabubri pa je otopiti u nekoliko kasika mlijeka i dodati u sir sa vrhnjem.

Na sredinu biskvita staviti kremu i spojiti dva kraja biskvita pa umotati u alu foliju i ostaviti sat vremena u frizider.Kada se ohladilo dekorisati sa umucenom slag pjenom i posuti sa kakao prahom

Posluživanje

Ohladiti prije posluzivanja kako bi se sastojci uvezali,ukusi prozeli i kolac mogao lijepo da se sjece..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com