Sastojci

BISKVIT:

-3 jaja
-18 dkg Šećera ( kristal)
-3 žlice ulja
-3 žlice vode
-18 dkg glatkog brašna
-veća žličica praška za pecivo
-prozirni preliv za voćne torte
-voće

KREMA:

-2 pudinga vanilin
-250 g margarina
-šećera ( kristal)

Priprema

BISKVIT:

Izmutite jaja i šećer. Postupno dodavajte brašno, ulje i vodu te na kraju umiješajte prašak za pecivo. Mikserom izradite smjesu dok ne počnu izlaziti mjehurići. Veći kalup za pečenje biskvita namastite i pobrašnite te ravnomjerno nanesite dobivenu smjesu. Pecite na 180 stupnjeva. Biskvit ostaje u tepsiji. Ohladite ga. Po ohlađenom biskvitu rasporedite jagode ili kako drugo sezonsko voće.

PRELIV:

Skuhajte prozirni preliv za voćne torte prema uputi na vrećici te ga rasporedite po voću. Dok skuhate kremu preliv će se stegnuti.

KREMA:

6 dl mlijeka stavite kuhati sa šećerom. U 2 dl mlijeka izradite prah pudinga te ukuhajte u zagrijano mlijeko. Skuhajte puding, mješajte da se ne uhvati korica. U prohlađeni  puding dodajte izrađeni margarin. Kremu nanesite na stisnuti preliv. Izvucite crte po površini koristeći malu desertnu vilicu.

Posluživanje

Ohlađeni kolač izrežite i uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com