Sastojci  

-10 dag maslaca
-400 ml mlijeka
-1 kocka kvasca (svježeg)
-20 dag šećera +1 v.ž
-50 dag glatkog brašna/manje više po potrebi
-sol
-8 jaja
-1 kg višanja
-75 dag kiseloga vrhnja
-1 vanilin šećer
-1 puding vanilija

Priprema

Otopiti margarin pa dodati 200 ml toplog mlijeka.Odvojiti 100 ml mješavine mlijeka i maslaca pa dodati kocku kvasca i 1 veliku žlicu šećera.Kad se digne dodati sol,brašno i zamijesiti.Nek odstoji 15 minuta.Onda dodati preostalo mlijeko i 1 jaje.Zamijesiti i nek odstoji pola sata.

Veći duboki pleh obložiti papirom za pečenje(oko 32*39 cm).Višnje očistiti i nek se ocijede dok se tijesto diže.Tijesto razvaljati ,staviti u pleh pa nek se još diže 15-tak minuta,dok vi ne pripremite nadjev.

Za preljev izmiksajte preostalih 10 dag šećera,vanilin šećer,7 jaja,kiselo vrhnje,puding i 200 ml mlijeka.Na tijesto rasporedite višnje i zalijte kiselim vrhnjem.

Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva pa peći kolač oko 30-35 minuta. Kad se dobro ohladi,narezati ga na kocke i poslužiti.Bude ga puno pa dio možete i zamrznuti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com