Priprema
U vecoj ciniji pomesajte jogurt i neskvik/secer. Neskvik/secer nije obavezan, dodajte po ukusu. Zatim dodajte prethodno grubo izmrvljen keks. Sve dobro promesajte da keks upije sav jogurt.Stavite u pleh (nije potrebno podmazivati) i razvucite da formirate koru. Nije vazna debljina kore, pravite po vasem ukusu.
U drugoj ciniji umutite slatku pavlaku mikserom, zatim dodajte jagode i promesajte. Ostavite zelatin sa 5 kasika hladne vode (ili po uputstvu sa kesice) da nabubri oko 5 minuta, a potom ga istopite na tihoj vatri. Pomesajte sa slatkom pavlakom i sipajte preko kore. Ostavite tortu u frizideru dok se ne stegne (oko 1 sat) ili u zamrzivacu (oko 15 min).
U vecoj ciniji prokuvajte jagode i secer i dodajte sok jednog limuna. Ostavite da se potpuno ohladi.
Kad se torta stegne izvadite je iz frizidera. Dodajte u ohladjeni preliv zelatin spremljen po gore navedenom uputstvu i dobro promesajte. Preliv sipajte preko torte i vratite u frizider na par sati ili preko noci da se torta stegne.
Posluživanje
Tortu mozete posluziti uz kuglu sladoleda.
Prijatno!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com