Sastojci

Kora:

-300 ml tekućeg jogurta
-350 g keksa
-3 kasike neskvika ili secera (moze i ne mora)

Fil:

-200 ml slatke pavlake
-oko 1 kg jagoda (kolicina takodje je proizvoljna, po ukusu)
-10 g zelatina

Preliv:

-450-500 g jagoda
-100 g secera
-1 limun
-20 g zelatina

Priprema

U vecoj ciniji pomesajte jogurt i neskvik/secer. Neskvik/secer nije obavezan, dodajte po ukusu. Zatim dodajte prethodno grubo izmrvljen keks. Sve dobro promesajte da keks upije sav jogurt.

Stavite u pleh (nije potrebno podmazivati) i razvucite da formirate koru. Nije vazna debljina kore, pravite po vasem ukusu.

U drugoj ciniji umutite slatku pavlaku mikserom, zatim dodajte jagode i promesajte. Ostavite zelatin sa 5 kasika hladne vode (ili po uputstvu sa kesice) da nabubri oko 5 minuta, a potom ga istopite na tihoj vatri. Pomesajte sa slatkom pavlakom i sipajte preko kore. Ostavite tortu u frizideru dok se ne stegne (oko 1 sat) ili u zamrzivacu (oko 15 min).

U vecoj ciniji prokuvajte jagode i secer i dodajte sok jednog limuna. Ostavite da se potpuno ohladi.
Kad se torta stegne izvadite je iz frizidera. Dodajte u ohladjeni preliv zelatin spremljen po gore navedenom uputstvu i dobro promesajte. Preliv sipajte preko torte i vratite u frizider na par sati ili preko noci da se torta stegne.

Posluživanje

Tortu mozete posluziti uz kuglu sladoleda.
Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com