Sastojci
-500g tankih kora-600g mesanog mlevenog mesa
-1 glavica crnog luka
-1 srednju sargarepu
-so, biber, origano, suvi zacin
-1 kasikicu crvene paprike
-za premazivanje kora
-600g sitnog sira
-5 jaja
-1dl ulja
-1 casu jogurta
-pola praska za pecivo
-so
Za prelivanje pite
-1 casu kisele pavlake
-1 casu jogurta
-1dl mleka
-1 jaje
Priprema
Izdinstati luk i rendanu sargarepu, pa dodati mleveno meso.Pred kraj dinstanja zaciniti zacinima.Ostaviti da se prohladi. U medju vremenu umititi jaja, sir, jogurt, ulje, pecivo i so da bude kremasto.Premazati pleh uljem, uzeti kore, svaku premazati filom od sira, a svaku drugu ili trecu koru posuti mesom, zavisi koliko kora ima u buntu.Znaci prvu, drugu i trecu premazati filom od sira, pa posuti mesom,i tako dok se ne utrosi materijal, najbolje prebrojati kore, da bi znali podeliti meso.
Zadnju koru nemazati, iseci u kocke pitu. Umutiti sastojke, pavlaku, jaje,jogurt i mleko, i preliti preko pite. Ostaviti jedno 20 minuta da odmori, pa peci na 200 stepeni. Ja sam posula susamom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com